100 MIJLS / BRUINE BANK RACE
Op onze Farr 45

De 100 Mijls is van oorsprong een doublehanded race onder ORC/IRC rating maar is in de huidige opzet ook toegankelijk voor volledig bemande schepen. Een flinke vloot zal in Scheveningen aan de start verschijnen en wij doen mee op onze Farr 45.
Jij kunt daar ook bij zijn!

De Bruine Bank is een wat ondieper gebied midden op de Noordzee, waar omheen gevaren wordt. De volgorde van ronden is door de deelnemers te bepalen (links- of rechtsom) en dat is de grote tactische uitdaging. De Bruine Bank Race start op 11 september in Scheveningen en heeft een lengte van (ja, inderdaad) ongeveer 100 mijl. Voorafgaand aan de race organiseren wij twee trainingsweekeinden om goed beslagen ten ijs te komen.

Een wedstrijd zoals de Bruine Bank Race is een fantastische ervaring voor iedereen die eens wil meemaken hoe het is om als team samen een prestatie neer te zetten, wachten te draaien, af te zien en te genieten en in recordtijd een wedstrijd te varen. Deelname is ook voor wat minder geoefende zeilers, want hoewel er flink wordt doorgezeild, kan iedereen op zijn eigen niveau in het team meedraaien. Ook de gezelligheid is een belangrijke factor, we doen het allemaal voor ons plezier.
Zelden zul je bovendien in zo'n korte tijd zoveel geleerd hebben.

Om mee te doen is het niet nodig om een top-wedstrijdzeiler te zijn, maar het is wel een pre als je eerder aan wedstrijden hebt meegedaan en zeker als dat op onze Farr 45 was. We zeilen allemaal voor ons plezier maar het wedstrijdelement geeft een extra uitdaging. Onder leiding van onze ervaren wedstrijdzeilers kan iedereen zijn steentje bijdragen om de boot zo hard mogelijk naar de finish te sturen.
Zie hieronder voor de beschikbaarheid.


Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven