IJspegelraces
~ Op een echte wedstrijdboot serieus knallen en superveel leren! ~

Binnenkort gaat de IJspegel Wedstrijdserie weer van start. Dit jaar zullen wij weer deelnemen met onze snelle Farr 45. Echt snelle wedstrijdschepen dus en fantastische kennismaking met het wedstrijdzeilen en een super voorbereiding wanneer je bijvoorbeeld een keer met ons de Fastnet wilt varen! Onder begeleiding van onze ervaren wedstrijdschippers neem je het op tegen een heel veld van enthousiaste wedstrijdzeilers.(zie ook onze Facebook pagina)

Voor de 50e keer worden wedstrijden om de IJspegel Trophy voor de kust van Scheveningen georganiseerd. Veel Nederlandse topzeilers hebben hier hun eerste wedstrijdervaring in het zeilen op zee opgedaan. De IJspegelwedstrijden vormen de ideale voorbereiding op het nieuwe zeilseizoen. Ook voor beginnende zeilers is het de mogelijkheid ervaring op te doen in wedstrijdzeilen op stromend water. Vanaf half oktober tot begin april worden, om de twee weken op zondag, twee korte baan wedstrijden gevaren waarvoor we telkens trainen op zaterdag. Data 2023 zijn: 14/15 en 28/29 oktober, 11/12 en 25/26 november, 9/10 december, reservedatum 17 december. . Deelname aan de IJspegeltrophy is geschikt voor zowel geoefende als minder geoefende zeilers.

Niemand weet wanneer de IJspegel precies is ingesteld. Wedstrijden in de winter werden al gevaren voor de jachthaven werd gebouwd. Daarna in de jaren zeventig werden de wedstrijden met een zekere regelmaat gehouden. Meer informatie is te vinden op http://www.ijspegeltrophy.nl

Wedstrijdzeilen is de ideale training om je zeilniveau op een hoger plan te brengen. iet alleen word je een betere zeilen, je maakt ook deel uit van een team, waarbij de teamprestatie het resultaat is van de goede samenwerking en je zult merken steeds beter op elkaar ingespeeld te raken.

Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven