Reis routering en Planning
Maak van je meerdaagse zeiltocht een slimme en verantwoorde reis.....

Opzet
De Training wordt in drie avonden gegeven in combinatie met een avond METEO of in twee weekenddagen.

Inhoud
De reisvoorbereiding en Planning behandelt de voorbereiding - dus waar houdt je rekening mee voor het vertrek- en als tweede deel het plannen van de reisdoelen en de omstandigheden waar je rekening mee moet houden zoals getijden, stroom, zeiltactieken en risico’s van het zeilen tijdens zwaardere omstandigheden. Daarbij wordt ook naar eventuele alternatieve reisdoelen gekeken. Meteorologie is een belangrijk onderdeel van een reisvoorbereiding om een veilige en goed overwogen beslissing te kunnen nemen voor en tijdens een oversteek.
De Routering is feitelijk het samenspel van de reisvoorbereiding en planning binnen de mogelijkheden. Hier wordt aan de hand van een casus, de in de praktijk verkrijgbare gegevens over het weer en overige omstandigheden een reisplan uit gewerkt.

Bijkomend wordt er veel informatie gegeven over veiligheid en procedures aan boord tijdens een oversteek. Inschatten van capaciteit van schip en bemanning en problemen die er kunnen optreden bij langere reizen.

Ingangseisen
Om deel te nemen aan deze cursus is er een ervaringseis van minimaal 750 zeemijl, dien je enige reizen als schipper of coschipper gemaakt te hebben en goede kennis te hebben van TKN stof. Om deel te kunnen nemen aan het examen is er een ervaringseis van 1000 zeemijl waarvan 250 zeemijl na het behalen van CWO III Marifoon diploma MARCOM-B en in bezit van het certificaat TKN.

Cursusmateriaal
Voor meer informatie verwijzen we naar het CWO eisenpakket. Aanbevolen literatuur en cursusmatriaal omvat:
  • Kustnavigatie, Handboek voor instructie en praktijk, Rietveld e.a. 10e druk ISBN 9789064104527, €35,
  • Het boek “Het weer van Morgen” van Karnetski ISBN13 9789064103551
  • Het algemene deel van de Reeds Almanak.
  • Noodprocedures voor Jachten (Jimmy Lenkeek) ISBN 90 59610393
  • Een kromme passer €17,50
  • Een portlandplotter €22,50


LET OP:
Het examen staat los van Zeezeilschool Scheveningen en wordt ingericht door het CWO. Het examengeld wordt betaald aan het CWO. Het examengeld is niet inbegrepen in het cursusgeld. De eerste les krijgt u een inschrijfformulier welke u onmiddellijk kunt invullen. Wij sturen alle inschrijfformulieren gezamenlijk naar het Watersportverbond. Later krijgt u bevestiging van het Watersportverbond dat u verder zal inlichten over het examen RR&P.