Offshore Personal Survival Training
~ World Sailing veiligheidscertificaat, voor toer- en wedstrijdzeilers ~

For English spoken course; see bottom for dates!
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoopt het nooit mee te maken, maar als het ooit zover komt, dan is deze training goud waard! De training is geschikt voor zowel toerzeilers als wedstrijdzeilers. Voor sommige wedstrijdzeilers is de training verplicht en het certificaat is ook geldig voor de commercial endorsement van het Yachtmaster certificaat.

Zeilers die meedoen aan lange afstands wedstrijden zijn met ingang van 2005 gebonden aan de vereisten vermeld onder Appendix-G van de Bijzondere bepalingen van de ISAF. Het OPST certificaat is verplicht voor alle zeilteams die zich inschrijven voor Categorie 2 Races, zoals de Fastnet. Volgens de ISAF zijn dat "Races of extended duration along or not far removed from shorelines or in large unprotected bays or lakes, where a high degree of selfsufficiency is required of the yachts."

Doel van de OPST
De Offshore Personal Survival Training voor zeilers heeft als doel zeilers bekend te maken met de mogelijke risico's van Offshore zeilen, deze risico's zo goed als het kan te voorkomen maar ook vaardigheden aan te leren die bevordelijk zijn voor het voorkomen en verhelpen van problemen op zee. De training eindigt in een schriftelijke test waarvoor van te voren de voorgeschreven literatuur kan worden bestudeerd.

Opzet en programma
Deze training bestaat uit twee delen. Deel I, onder leiding van Get Wet, staat in het teken van onder meer brandbestrijding en overleven op zee. Deel II, onder leiding van Zeezeilschool Scheveningen, is onder meer gericht op het voorkomen van- en de communicatie bij noodgevallen.

Schriftelijke toets
De ISAF vereist dat de twee dagen uitmonden in een schriftelijke toets waaruit uw kennis en ervaring blijkt. Let op; u moet voor deze toets slagen om voor het certificaat in aanmerking te komen.

Lees ook de cursus informatie.

Hier een impressie van de indoor training:
OPST met ISAF certificering

Beschikbaar Niet meer te boeken Laatste plekje / Last place

Status
Code
Cursusomschrijving
Data
Dagen
Tijden
Briefing
Boot
Prijs
Inschrijven

* Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je altijd de laatste cursusinformatie.
* Subscribe to our newsletter, in order to receive the latest course information.