Online Cursus Astro Navigatie
~ vind je weg op de sterren!~

Piet Hein en Michiel de Ruyter hadden nog geen GPS systeem aan boord. Al eeuwen lang zeilen onze voorouders de Grote Oceaan over met behulp van de zon, maan en sterren. En, ze staken niet alleen deze grootste waterplas ter wereld over maar wisten ook elk eiland erin te vinden en vooral… terug te vinden! De oude Grieken wisten de weg op de Middellandse Zee te vinden met behulp van de sterrenbeelden die opkwamen en ondergingen wanneer de seizoenen wisselden.

Voor wie ?

Als je denkt dat het navigeren op de sterren ingewikkeld is en alleen is weggelegd voor echte whizzkids dan heb je het mis. Met een beetje oefening lukt het je binnen een kwartier je breedtegraad tot op een of twee zeemijl nauwkeurig te bepalen met de Poolster!’s Middags kun je in een handomdraai hetzelfde doen, maar dan met de zon. En in de schemer "sterren schieten" is met een beetje kennis van de sterrenhemel, een goed horloge en een blocnootje toch eenvoudiger dan je zou verwachten…. Is je kompas midden op zee van slag? Met de zon, maan of sterren kun je een heel betrouwbare tabel met afwijkingen maken. En wel tot op een graad nauwkeurig.

Opbouw...

Altijd al geïnteresseerd geweest in deze eeuwenoude, zeer betrouwbare navigatiemethode? De zeezeilschool biedt u nu de mogelijkheid om online de basistechnieken onder de knie te krijgen. Omdat de cursus zowel praktisch als theoretisch is opgezet kunt u na tijdens de cursus – als het helder is – uw eigen sterbestek maken.

Naslagwerken...

Het meest praktische boek is Astronavigation van de RYA, maar alle informatie wordt tijdens de cursus online verstrekt, dan wel meegestuurd in het student pack.

Let op

Deze cursus is online en in het Engels. Je kunt beginnen wanneer je wilt en je hebt zes maanden de tijd om je op het (online) examen voor te bereiden. Je kunt deze periode eventueel verlengen

Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven