Theoretische Kustnavigatie TKN
~ veilige navigatie voor iedere zeiler ~

TKN-Certificaat

Wij stomen je klaar voor het TKN Certificaat.
Het TKN-certificaat is een door de overheid erkend Nederlands getuigschrift dat verklaart dat de houder zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op Europese kustwateren, dat tevens recht geeft op het ICC coastal waters en op vrijstellingen van een groot deel van de examenstof van Klein Vaarbewijs 1 en 2.

Voor wie ?

TKN is bedoeld voor de watersporter die verantwoord gebruik wil maken van het getijdewater al dan niet langs de Nederlandse kust. Dan hebben we het over de Waddenzee, de zeearmen zoals de Westerschelde, de Eems, de Noordzee en verder...... Voor de zeiler die de CWO lijn volgt is het dan ook verplichte stof voor het CWO-III niveau (dat is het niveau van zelfstandig schipper onder normale omstandigheden).

Opbouw...

De cursus TKN bestaat uit 8 avonden. In deze avonden komen de volgende onderwerpen aan bod: kaarten, getijden, positie- en koersbepaling, weerkunde, Internationale bepalingen ter voorkoming van Aanvaringen, betonningen en markeringen in het vaarwater en lichten en dagvormen. Ook zullen oude examens worden behandeld.

Uw docent...

De cursus TKN wordt gegeven door een docent met veel ervaring in de praktijk. Dat maakt dat de materie beeldend voor het voetlicht komt en dat de stof beter beklijft. Ook ondersteunt de docent u met het maken van oefenexamens en verschaft handigheidjes voor het maken van de opgaven.

Waar en wanneer...

Al onze TKN cursussen worden gegeven in onze lesruimte op de Dr Lelykade 22 in Scheveningen. Direct voor de deur is voldoende parkeergelegenheid, er dient wel parkeergeld te worden betaald.
Tijdens deze cursus maken wij gebruik van het boek Theoretische Kustnavigatie van Toni Rietveld, de examenbundel, oefenkaarten, passer en plotter en is verkrijgbaar in de meeste (watersport)winkels.

Aanmelding en certificaat

Examendata zijn op dit moment nog onbekend, wij verwachten binnenkort informatie via cwo.nl.

Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven