Diesel cursus en workshop
"Pieeeeeeeeeeeeep........lekker gevoel als je wat van je motor weet"

"We voeren de haven in, de fenders hingen al en de lijnen lagen klaar om aan te leggen. De huik zat al bijna op toen we een lange "..pieeeep........" hoorden en de motor afsloeg. We moesten hals over kop hulp inroepen toen we naar lagerwal afdreven. De monteur zei later dat alle schoepjes van de impeller waren verdwenen en de motor geen koeling meer kreeg. De uiteindelijke reparatie zou € 1.260,- gaan kosten." Het kan niet alleen kostenbesparend werken om wat van uw dieselmotor te weten, u verhoogt ook uw veiligheid er aanzienlijk mee. In het begin van het seizoen geeft de zeezeilschool enkele dieselworkshops waar u uw licht kunt opsteken. Kijk hieronder voor het overzicht.

Basiscursus Dieselmotor

Onder deskundige leiding leert u in 1 dag of twee avonden de basisbeginselen van een scheepsdiesel en gaan we een aantal zaken in de praktijk aan boord uitvoeren. Aan bod komen onder andere de motorcheck, olie verversen, impeller vervangen, filters vervangen, ontluchten. De lessen vinden plaats in onze presentatieruimte aan de Dr Lelykade 22 en aan boord van een van onze schepen. We houden de groep klein, zodat iedereen aan bod komt.

Cursus Dieseltechniek

Onder deskundige leiding van Lowy Sterken en zijn bedrijf Tech Werk leert u in 6 dagdelen (1 dag en 4 avonden) alle ins en outs van een scheepsdiesel. Aan bod komen, werking, onderhoud en beurten, fout opsporing, winterklaar maken en vele andere onderwerpen, U zult genieten van de beeldende wijze waarop Lowy over zijn vak kan praten. De lessen vinden plaats in onze presentatieruimte aan de Dr Lelykade 22

Diesel Workshop "Klussen aan een diesel".

In deze Workshop steken we ons daadwerkelijk in een overal om een scheepsmotor uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. "The proof of the pudding is in the eating" zeggen ze wel eens. Welnu dat is hier zeker het geval. Een unieke workshop onder deskundige begeleiding van Lowy Sterken en zijn bedrijf Tech Werk reviseert u met uw mede cursisten zelf een scheepsdiesel. De cursus wordt gegeven in Westmaas. Er is geen betere manier om meer zelfvertrouwen te krijgen op het gebied van dieselkennis en -ervaring. De theoretische kennis van diesel motoren is wel gewenst.

Let op

Lees ook de cursus informatie.
Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven