Zeilavonden
~ minivakanties op het water ~

Ook hier geldt: voor elk wat wils. Wilt u gewoon ontspannen genieten van een ondergaande zon op het water, boek dan een zeilavond-ontspanning.
Waarschijnlijk is er geen ontspannender manier om te (leren) zeezeilen dan lekker na het werk de zee op te gaan en van de onmetelijke ruimte en rust te genieten. Sinds de introductie van deze cursus in 1999 is dit onze meest verkochte cursus.
Voordat u aan boord bent gaat de stropdas af of hakken uit (voor de dames ;-) en de bootschoenen aan en voor u het weet heeft u de boot opgetuigd om te vertrekken. Wanneer u de havenhoofden van Scheveningen en de drukte van Randstad achter u laat ...... valt alle drukte gegarandeerd van u af.
Terug in de haven stapt u van boord alsof u een mini-vakantie heeft gehad en bent u helemaal vergeten dat u die dag ook nog gewerkt heeft.

Doelstelling

De zeilavonden hebben uiteenlopende doelstellingen. U kunt ontspannend zeilen maar er ook fanatiek een groep voor gaan tijdens een wedstrijdtraining (ook leuk om in bedrijfsverband te doen). Ontspannen en ontwikkelen gaan hier hand in hand. Er zijn cursussen gericht op ontspanning, cursussen gericht op het behalen van onderdelen van de diploma's Zeezeilen I en II en cursussen gericht op het leren wedstrijdzeilen met onder andere het spinnakeren.
Ook is het leuk om met uw eigen vrienden of collega's te gaan avondzeilen.

Opzet

Om 18:30 uur verzamelen we op de boot. We maken dan de boot klaar, wachten eventueel op de laatste mensen vanwege mogelijke file en varen rond 19u af. De cursistengroep is gedurende alle avonden het zelfde. Specifieke wensen kunnen worden afgestemd met uw instructeur.