Midweekcursussen
~Lekker een (mid)week in Scheveningen je concentreren op het verbeteren van je zeilvaardigheden ~

Midweekcursussen

Maandagochtend fris aan boord en vrijdagmiddag met een flinke hoeveelheid kennis en ervaring weer op de kade staan: dat is wat er met u gebeurt als u zich inschrijft voor de Midweekzeilclinic, een cursus voor zeilers die zich op gerichte en serieuze wijze verder willen bekwamen in het zeezeilen.

Doelstelling

Het doel van de midweek zeilclinic is om uw zeilkennis en ervaring in korte tijd verhogen. Bij een zeilclinic ligt het accent, meer dan bij onze gangbare zeillessen, op uw specifieke wensen.

Er zijn Midweekcursussen gericht op instap Zeezeilen en ook gericht op Zeezeilen 1 en 2.

Opzet

Om 9.00 uur verzamelen we bij de boot. Gedurende de midweek zeilclinic wordt gevaren voor de kust van Scheveningen. Elke avond arriveren we weer in de haven. Geregeld krijgt u een theoretische onderbouwing aan boord over getij, stroming, schijnbare wind, ware koers, kompaskoers, betonning enz. "Wat is vandaag de weersvoorspelling? Hoe staat de stroming? Met wat voor deining hebben we te maken? Tussen vier en vijf uur bent u terug in de haven van Scheveningen. Gezamenlijk tuigen we de boot af. U kunt de avond invullen zoals u wenst.
Een zeilclinic bestaat uit 5 opeenvolgende dagen van 9u tot 17u. U zorgt zelf voor een lunchpakket en 's avonds wordt het zeilen vaak met een gezamenlijk etentje afgesloten.

Overnachting

Cursisten die niet in de buurt wonen kunnen gebruik maken van enkele gezellige hotels in het oude centrum van Scheveningen, want overnachten aan boord is niet toegestaan. Een echte aanrader is Jorplace Beach Hostel in de Keizerstraat in Scheveningen, kijk op www.jorplace.nl voor meer informatie of bel 070-3383270. U kunt zich voorbereiden op de cursus met behulp van het boek "Leidraad voor kajuitjachtzeilers". Zo heeft u bij aanvang van de cursus al enige basiskennis van het kajuitjachtzeilen. U kunt dit boek bestellen door ons te mailen of te bellen.