Mijlenmakers todo
~Zeezeilen zoals Zeezeilen bedoeld is~

Onvergetelijk Southwold (met goed weer garantie!)

- "the pearl of the Eastcoast" - ........wie er nog niet geweest is weet nog niet beter..... wie er al wel geweest is wil altijd weer even terug. Al is het alleen maar even rondwandelen, een biertje drinken, een fish and chips of iets beters naar binnen schuiven maar boven al de uitgespoken rust van dit oord tot diep in je porieën voelen of inademen... wat een heerlijk oord is dit! Southwold zal u nooit vervelen en het binnenlopen is een fantastisch gevoel. Is het niet heerlijk dat u tegenwoordig in drie dagen met ons heen en weer kunt zeilen naar deze parel van de oostkust?.....

Doelstelling

Voor iedereen die droomt om eens een oversteek te maken naar Engeland.. is dit een kans. De minimale eis is dat u CWO 1 zeezeilen heeft afgerond. 's Ochtends vroeg of de avond er voor kies u het ruime sop, Engeland aantikken, en als het even kan onder spinnaker terug. Engelsen noemen dat " a soldiers run home" terug. Als u terug komt kunt u de wereld aan..... Let op: het gaat hier om een tocht waarin u zeilervaring kunt opdoen. Er kunnen gezien het tijdsbestek niet heel veel andere zaken worden geoefend.

Opzet

U komt de avond van te voren aan boord, zodat we de volgende dag vroeg de Scheveningse haven kunnen verlaten. Het is ongeveer 16 uur varen, zodat u de volgende dag in Southwold aankomt. Hoezo bijkomen: we hebben maar drie/vier dagen... we gaan daar lekker eten, wandelen, fietsen en tennissen en golfen behoort ook tot de mogelijkheden. Na een flinke power-nap hijsen we de spinnaker als dat kan en maken een "soldiers run home..... ".

Doelgroep

Mensen die van kort maar krachtige activiteiten houden. Ervaring op tenminste CWO-ZZ-1. Speciaal geschikt voor mensen die op weg naar hun CWO-ZZ-3 of 4 aan hun mijlen eis willen werken.

Aanvullende informatie

Van te voren wordt er gezamelijk boodschappen gedaan voor eten, drinken en versnapperingen aan boord.. Ponden kunt u in Engeland uit de muur halen of u gebruikt creditcard. Vergeet geen paspoort mee te nemen! U bent klaar om te gaan.

** Goed-weer-garantie Southwold

Voor de mijlenmaker naar Southwold geldt: als het weer zo slecht is dat de zeezeilschool niet uitvaart dan mag u van ons zonder verdere extra kosten een nieuwe Mijlenmaker naar Southwold boeken, zo simpel is het! Geen betere garantie voor een heerlijke tocht!

Harrisson Mijlenmaker naar London
........op en neer naar London is toch echt het neusje van de zalm voor zeezeilers... voor de bikkels dus... Het is een fikse zeiltocht naar het kloppende hart van Engeland. Meestal is het kruisen tegen de wind in en een slimme strategie kiezen om de Theemsmonding door te komen om met stroom mee de Theems op te varen. De beloning is echter groot. Pal onder de Towerbrigde meren we af en hebben dit kloppende hart aan onze voeten. Met genoegen brengen we een bezoek aan het Greenwich Maritime Museum of een van de vele andere bijzonderheden die deze stad rijk is. Een van de geneugden van deze trip zal de terugreis zijn met haar overwegend ruime winden terug naar Scheveningen of Nieuwpoort. De tocht naar London noemen we de Harrisson Mijlenmaker, vernoemd naar de vader van de moderne navigatie, John Harrisson, de man die rond 1739 het dan grootste probleem op aarde heeft opgelost: het lengtegraad-probleem. Het is geen grapje.. na de Harrisson mijlenmaker weet je er alles van!!

Doelstelling

De naam verraadt het al dat deze tocht een flinke navigatie uitdaging vormt! Via de slimste strategie Londen binnenvaren via havens in België of Oost Engeland. Breng uw passer, plotter, betrouwbaar weerbericht en een portie nuchter verstand. Het is een flinke uitdaging deze 320Nm op een slimme en snelle manier te varen. Voor we terugvaren snuiven we de cosmopolitaanse sfeer van deze wereldstad nog even op met een bezoek aan het Greenwich Maritime Museum of andere bijzonderheden.

Let op:

het gaat hier om een tocht waarin u zeilervaring kunt opdoen. Er kunnen gezien het tijdsbestek niet heel veel andere zaken worden geoefend.

Opzet

U komt de avond van te voren aan boord, zodat we de volgende dag vroeg de Scheveningse haven kunnen verlaten. We doen de navigatie, routeplanning en tochtvoorbereiding gezamenlijk. Op de eerste dag vertrekken we richting onze eerste haven. Deze kan aan de oostkust van Engeland liggen maar ook in Nederland of Belgïe. Hoe dan ook is het altijd een puzzel om op de slimste wijze in London aan te komen. Het is net een berg beklimmen en niet ondenkbaar dat we London niet zullen halen in die week.... Dat maakt het tot een echt uitdaging.

Doelgroep

Mensen die van een uitdaging houden. Ervaring op tenminste CWO-ZZ-1. Speciaal geschikt voor mensen die op weg naar hun CWO-ZZ-3 of 4 aan hun mijleneis willen werken.