Dagzeiltochten
~ Ontdek wat zeezeilen is met een lekker dagje uit in Scheveningen! ~

... Altijd al eens op zee willen zeilen? Kom eens lekker uitwaaien op zee en ontdek wat zeezeilen precies is. Eerst ziet u hoe wij ons voorbereiden op een tocht op zee en dan steken we van wal. Eerst varen we door de haven heen waar we de zeilen hijsen en dan gaan we tussen de havenhoofden door, de zee op. Er gaat zeker iets door u heen wanneer u het ruime sop op gaat, de wijde horizon tegemoet en gelijk de drukke Randstad achter u laat. Er zijn twee soorten dagtochten: een hele dag of een dagdeel.

Volle dagzeiltochten

We ontvangen u om 10.00 uur in de presentatieruimte van de zeeezeilschool. Dan volgt een inleiding in zeezeilen waarin aspecten als veiligheid, boothandeling en navigatie aan bod komen. Waar het om gaat is dat u een juist beeld krijgt waarover het zeezeilen precies in z'n werk gaat en dat u zelf ervaart hoe het is om een jacht te besturen.

Aan boord zijn de nodige reddingsmiddelen. Het enige dat u zelf dient mee te nemen is kleding dat voldoende beschermt tegen regen en koude. Bijvoorbeeld goede regen, outdoor, zeil of skikleding.

Dagdeeltochten A: van 9u- 12:30u of B: van 13u-17u (alleen arrangementen volgens afspraak)

Om 09:00 of om 13.00 uur verzamelen we aan boord. Na een korte veiligheidbriefing varen we de haven uit. In een periode van drie uur maken we een tocht op zee zodat u een beeld kunt krijgen hoe dat zeilen op zee nu precies gaat. U krijgt gauw een indruk van wat wel en niet kan met een zeiljacht op zee.

Als u om 09.00 uur begint bent u om 12.30 uur weer aan de wal boord, en kunt u bijvoorbeeld gaan lunchen op een van de terrasjes rond de haven. Begint u om 13.00 uur, dan komt u om 17.00 weer aan de wal. Aan de haven vindt u vele gelegenheden om een hapje te eten of te drinken. Zo kunt u er een heerlijk dagje Scheveningen van maken, niet waar?

Dagindeling

Dagtochten zijn sterk afhankelijk van het begin niveau van de deelnemers, met een ervaren bemanning die alleen wil uitwaaien is het nu eenmaal anders zeilen dan met mensen die een kennismaking willen met het zeezeilen. Geef bij boeking op welk niveau u heeft en wat uw verwachtingen zijn. Veelal kunnen we daar rekening mee houden. Bij twijfel kunt u ons ook telefonisch benaderen. Wij weten meestal wel welke dagtocht het dichtst op uw wensen aansluiten.