Dagzeiltochten
~ Ontdek wat zeezeilen is met een lekker dagje uit in Scheveningen! ~

... Altijd al eens op zee willen zeilen? Kom eens lekker uitwaaien op zee en ontdek wat zeezeilen precies is. Eerst ziet u hoe wij ons voorbereiden op een tocht op zee en dan steken we van wal. Eerst varen we door de haven heen waar we de zeilen hijsen en dan gaan we tussen de havenhoofden door, de zee op. Er gaat zeker iets door u heen wanneer u het ruime sop op gaat, de wijde horizon tegemoet en gelijk de drukke Randstad achter u laat. Er zijn twee soorten dagtochten: een hele dag of een dagdeel.

Volle dagzeiltochten

We ontvangen u om 09.00 uur op het kantoor van de zeeezeilschool, Lelykade 22, 1e verdieping. Dan volgt aan boord een inleiding in zeezeilen waarin aspecten als veiligheid, de werking van de lijnen en lieren, boothandeling en navigatie aan bod komen. Waar het om gaat is dat u een juist beeld krijgt waarover het zeezeilen precies in z'n werk gaat en dat u zelf ervaart hoe het is om een jacht te besturen. Vervolgens varen we de haven uit. Het is de bedoeling dat alle bemanningsleden goed meewerken en de handen uit de mouwen steken. Er is alle gelegenheid om de diverse aspecten van het zeezeilen te ervaren en de instructeur kan uitgebreid toelichten wat er allemaal nodig is om zelfstandig de zee op te kunnen.

Aan boord zijn de nodige reddingsmiddelen. Het enige dat u zelf dient mee te nemen is kleding die voldoende beschermt tegen regen en koude. Bijvoorbeeld goede regen, outdoor, zeil of skikleding. Eventueel is een zeilpak bij ons te huur. Neem zelf ook voldoende eten en drinken mee en hou er rekening mee, dat het op zee meestal een stuk frisser is dan aan wal.