Rolex Fastnet Race

Breaking news: Fastnet Finish 2021 will be in Cherbourg!

=> In 2021 is er weer een Fastnet Race. Wil je meedoen, laat het ons weten. Een goede voorbereiding is bijvoorbeeld meedoen aan de IJspegel wedstrijden. Wanneer je je onderaan de pagina aanmeldt, dan houden we je op de hoogte wanneer het programma bekend wordt. <=

Fastnet Race Experience

De Fastnet is een van de belangrijkste offshore races van het jaar. Vanuit Cowes, Isle of Wight varen we via Lands End om de Fastnet Rock bij Ierland en vervolgens langs de Scilly Eilanden naar de finish in Plymouth, ruim 600 Mijl in totaal. Met onze twee Farr 45 nemen we met twee teams deel. Aan boord bij onze ervaren schippers kun je ook aan deze legendarische wedstrijd deelnemen, zelfs wanneer je geen ervaren wedstrijdzeiler bent.
Wanneer je beschikt over de juiste teamspirit en instelling, dan kun je je bij ons aanmelden voor de 2019 editie van deze prachtige -once in a lifetime- experience.
Minimale zeilervaring: Zeezeilen CWO II, Dayskipper of vergelijkbare ervaring elders opgedaan. Wanneer je eerder aan wedstrijden hebt meegedaan, dan is dat helemaal een pré.

Fastnet Campaign 2019 Package

De start van de Fastnet is op zaterdag 3 augustus 2019.
Om ons gedegen voor te bereiden op de Fastnet Race 2019 hebben we een uitgebreid programma samengesteld. De deelnemers volgen eerst gezamenlijk de Sea Survival cursus. Vervolgens zijn er een aantal trainingsweekeinden en nemen we deel aan de North Sea Race en de Vuurschepenrace. Gezamenlijk varen we naar Engeland voor de start van de wedstrijd. Het totale programma beslaat inclusief alle trainingen en delivery ruim 30 dagen. Rechts zie je een foto van onze Jeanne d'Arc bij het passeren van de Fastnet Rock in 2013 en twee fotos uit de lucht van onze Farr 45 People in 2017.

Agenda Fastnet 2019

  • 4/5 mei, trainingsweekeind
  • 18/19 mei, trainingsweekeind
  • 28 mei - 1 juni, Vuurschepen en North Sea Race
  • 28 juli delivery Scheveningen-Cowes (ca 260 Mijl)
  • 3-9 augustus Fastnet Race + prijsuitreiking
  • Optional: 10 augustus retour Plymouth-Scheveningen (ca 380 Mijl)

De RORC zegt er het volgende over:

"The Rolex Fastnet Race is not a race for novices. Every crew member must have experience of sailing a yacht offshore, and be prepared to encounter heavy weather."
De Fastnet Race gaat van start in augustus in Cowes, UK, dan wordt de Fastnet Rock ten zuiden van Ierland gerond om vervolgens via de Scilly Isles in Plymouth te finishen.
Een zware race van ruim 600 Nm die de nodige voorbereiding vereist. Zo dient de bemanning om deel te mogen nemen aan deze race aan te kunnen tonen, dat minstens de helft van de bemanning gezamenlijk minimaal 300 Mijl aan wedstrijden heeft gevaren. Daartoe hebben wij de Vuurschepen Race / North Sea Race op het programma staan. Wegens de soms moeilijke omstandigheden is dit niet een race waar zomaar iedereen aan mee kan doen. Onze schippers selecteren op een aantal criteria, zoals fysieke conditie, zeilvaardigheden en teamspirit. Wedstrijdervaring is natuurlijk een pré, maar je hoeft niet persé een topzeiler te zijn om mee te doen. Het is wel aan te bevelen dat je eerder met ons gezeild hebt op bijvoorbeeld de IJspegel Trophy. Bel ons voor meer informatie, of kom eens langs. Voor inschrijven: zie onderaan pagina.

ROLEX Fastnet Race 2019 Campaign

Like in previous editions we will Race the Fastnet again in 2019. The Fastnet is one of the most legendary of all sailing races.
In order to prepare for this race we have an extended program of training weekends and we will sail the Vuurschepen and North Sea Race. We will sail together to Cowes as a final training before the start of the Fastnet in August.

Below are some videos of the Fastnet Race previous editions; give us a call if you want more info.

Farr 45 Zeezeilschool during Fastnet 2017 near the Isles of Scilly

Ons eigen filmpje van de Fastnet 2013:

Meer Fastnet 2017

More info, pictures and videos on the Rolex Fastnet Race can be found on: fastnet.rorc.org

Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven
IR-MCFST-21.001 - FASTNET 2021 - If you are considering to sail the Fastnet in 2021, you can subscribe here and we will keep you in the loop for any updates and will let you know once the program and training schedule will be available. 1-1-2021 t/m
1-1-2022
0 0 €0 Inschrijven