Rolex Fastnet Race 2023
Fastnet start in Cowes, finish in Cherbourg, 695 NM!

=> Op 23 juli 2023 gaat de Fastnet Race van start. Daar kun je ook bij zijn!
Deze race wordt iedere twee jaar gevaren; onder begeleiding van een ervaren schipper van de Zeezeilschool en na een uitgebreid trainingsprogramma kun jij meedoen op onze Farr 45! <=
Fastnet Race Experience

De Fastnet is een van de belangrijkste offshore races van het jaar. Vanuit Cowes, Isle of Wight varen we via Lands End om de Fastnet Rock bij Ierland en vervolgens langs de Scilly Eilanden naar de finish in Cherbourg, ruim 695 Mijl in totaal. Met onze Farr 45 nemen we deel. Aan boord bij onze ervaren schippers kun je ook aan deze legendarische wedstrijd deelnemen, zelfs wanneer je geen ervaren wedstrijdzeiler bent.
Wanneer je beschikt over de juiste teamspirit en instelling, dan kun je je bij ons aanmelden voor de 2023 editie van deze prachtige -once in a lifetime- experience.
Minimale zeilervaring: Zeezeilen CWO II, Dayskipper of vergelijkbare ervaring elders opgedaan. Wanneer je eerder aan wedstrijden hebt meegedaan, of over een Sea Survival of First Aid certificaat beschikt, dan is dat helemaal een pré.

Fastnet Campaign 2023 Package

De start van de Fastnet is op zondag 23 juli 2023.
Om ons gedegen voor te bereiden op de Fastnet Race hebben we een uitgebreid programma samengesteld. Na een aantal trainingsweekeinden nemen we in mei deel aan de North Sea Race en de Vuurschepenrace. Gezamenlijk varen we begin augustus naar Engeland voor de start van de Fastnet. Het totale programma beslaat inclusief alle trainingen en delivery ongeveer 29 dagen. Rechts zie je een foto van onze Jeanne d'Arc bij het passeren van de Fastnet Rock in 2013 en twee fotos vanuit de helicopter van onze Farr 45 People in 2017.

Agenda Fastnet 2023 Full Campaign

25/26 maart, survival training
22/23 april, trainingsweekeind
6/7 mei, trainingsweekeind
16-21 mei, Training Races (Vuurschepen/Northsea Race)
15 juli delivery Scheveningen-Cowes (ca 260 Mijl)
23 juli Fastnet Race + prijsuitreiking
30 juli retour Cherbourg-Scheveningen (ca 320 Mijl)

De RORC zegt er het volgende over:

"The Rolex Fastnet Race is not a race for novices. Every crew member must have experience of sailing a yacht offshore, and be prepared to encounter heavy weather."
De Fastnet Race gaat van start in augustus in Cowes, UK, dan wordt de Fastnet Rock ten zuiden van Ierland gerond om vervolgens via de Scilly Isles in Cherbourg te finishen.
Een zware race van ruim 695 Nm die de nodige voorbereiding vereist. Zo dient de bemanning om deel te mogen nemen aan deze race aan te kunnen tonen, dat minstens de helft van de bemanning gezamenlijk minimaal 300 Mijl aan wedstrijden heeft gevaren. Daartoe hebben wij de Vuurschepen Race / North Sea Race op het programma staan. Wegens de soms moeilijke omstandigheden is dit niet een race waar zomaar iedereen aan mee kan doen. Onze schippers selecteren op een aantal criteria, zoals fysieke conditie, zeilvaardigheden en teamspirit. Wedstrijdervaring is natuurlijk een pré, maar je hoeft niet persé een topzeiler te zijn om mee te doen. Het is wel aan te bevelen dat je eerder met ons gezeild hebt op bijvoorbeeld de IJspegel Trophy. Bel ons voor meer informatie, of kom eens langs. Voor inschrijven: zie onderaan pagina.

ROLEX Fastnet Race 2023 Campaign

Like in previous editions we will Race the Fastnet again in 2023. The Fastnet is one of the most legendary of all sailing races.
In order to prepare for this race we have an extended program of training weekends and we will sail the Vuurschepen and North Sea Race. We will sail together to Cowes as a final training before the start of the Fastnet in August.

More info, pictures and videos on the Rolex Fastnet Race can be found on: fastnet.rorc.org

Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven