Challenge Cup 2016
een echte prestatie tocht

IJmuiden - Lowestoft UK - IJmuiden. The Challenge Cup bestaat uit 2 trajecten; van Nederland naar Lowestoft aan de oostkust van Engeland en weer terug. Een dubbele race dus met een gezellige avond met heel veel zeilers in Engeland tussendoor.

De te varen afstand is ca 100 a 120 Mijl per traject hetgeen neerkomt op een echte prestatietocht omdat er afhankelijk van schip, bemanning, teamspirit en wind bijna een dubbele 24 uurs race wordt gevaren. Daarnaast zorgt ook de Noordzee altijd voor de nodige verrassingen.
Een wedstrijd zoals de Challenge Cup is een fantastische ervaring voor iedereen die eens wil meemaken hoe het is om als team samen een prestatie neer te zetten, wachten te draaien, af te zien en te genieten en in recordtijd heen en weer naar Engeland te varen.

Voor wie?
Deelname is ook voor wat minder geoefende zeilers, al verwachten we wel dat je enige zee-ervaring (vanaf ongeveer CWO I niveau) hebt en weet wat het zeilen van langere afstanden inhoudt. Hoewel er flink wordt doorgezeild, gaat het toch ook om de gezelligheid. Zelden zul je in zo'n korte tijd bovendien zoveel geleerd hebben.

Programma:

  • Weekeinde 3 en 4 september: trainingsweekeinde (09:00-17:00u)
  • Dinsdag 6: boot wedstrijdklaar maken en naar IJmuiden varen
  • Woensdag 7: start IJmuiden-Lowestoft
  • Donderdag 8: buffet in de Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club
  • Vrijdag 9: start Lowestoft-IJmuiden
  • Zaterdag 10: Aankomst IJmuiden, happy hour en prijsuitreiking
  • Zondag 11: Boot terugvaren naar Scheveningen

Welke boot; Farr 45 of Beneteau First 40.7?
We varen deze race met twee boten, de ene iets sneller, maar wat spartaanser en de andere met iets meer comfort. Je kunt kiezen.
Het is ook mogelijk als groep in te schrijven, er gaat dan een schipper van ons met jullie groep aan de wedstrijd deelnemen.

Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven