Intensieve Kustnavigatie Clinic
~ Om-en-om doorvaren en heel veel ervaring opdoen! ~

Mijlen afleggen, vuurtorens peilen, boeien herkennen, stroom beoordelen, route plannen, aanvaringspeilingen uitvoeren, oefenen met de radar, nachtzeilen, weerberichten interpreteren, regels op zee. Dit is een greep uit de vaardigheden die tijdens deze korte maar intensieve training aan de orde zullen komen.

Zeezeilschool Scheveningen plant dit seizoen vele rondjes Noord Holland en Zeeland. Gedurende een aantal lange zeildagen komen alle kustnavigatievaardigheden aan de orde.

Kortom

  • Veel zeilmijlen
  • Intensieve navigatie training
  • Maximaal 5 cursisten
  • Nachtzeilen
  • Havens, Sluizen etc...

Voor wie?

De IKC raden wij met name aan voor zeilers die niveau's CWO Zeezeilen II of hoger willen behalen en de kennis van navigatie graag eens in de praktijk willen zien en toetsen. Door het intensieve karakter is het ook een goede cursus om te ervaren waar de eigen grenzen liggen met betrekkking tot vermoeidheid, slaperigheid, concentratie etc. Kennis over je zelf, je eigen grenzen en reakties is erg belangrijk bij het veilig plannen van grotere tochten.

Bruine bonen met spek tocht

De "bruine bonen met spek tocht" is een Kustnavigatie Clinic die wat later in het jaar plaats vindt. Het weer in deze periode van het jaar vraagt om stevige Hollandse kost, zoals erwtensoep, boerenkool met worst en bruine bonen met spek. Dan kan je er weer even tegenaan. Maar omdat je gezamenlijk beslist wat er aan boord gegeten wordt, kun je daar natuurlijk ook van afwijken. Wanneer je een echte aanpakker bent, dan is de herfst een prachtig zeilseizoen op zee en geeft je weer een hele nieuwe zeilervaring waar je geen spijt van zult krijgen.

Let op

De cursus start op het moment van de briefing rond 17:00 uur!
Lees ook de cursus informatie en boordkas, routes en andere bijzonderheden .
Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven
CWO-IKC-20.128 OPGESCHORT / SUSPENDED Intensieve Kust Navigatie clinic richting de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren. De start van de cursus is donderdagavond 17:00. Ideaal voor behalen van CWOII of trainen voor CWO III of IV 7-5-2020 t/m
10-5-2019
4 24/24 €465 Vol
CWO-IKC-20.198 Vrouwenzeilen. Intensieve Kust Navigatie clinic speciaal voor vrouwen. Omdat zonder mannen erbij de dingen toch net even anders zijn. De start van de cursus is donderdagavond 17:00. Ideaal voor vrouwen die het fijn vinden om aan boord wat extra zelfstandigheid te hebben. 16-7-2020 t/m
19-7-2020
4 24/24 €465 Inschrijven