Intensieve Kustnavigatie Clinic
~ Om-en-om doorvaren en heel veel ervaring opdoen! ~

Mijlen afleggen, vuurtorens peilen, boeien herkennen, stroom beoordelen, route plannen, aanvaringspeilingen uitvoeren, oefenen met de radar, nachtzeilen, weerberichten interpreteren, regels op zee. Dit is een greep uit de vaardigheden die tijdens deze korte maar intensieve training aan de orde zullen komen.

Zeezeilschool Scheveningen plant dit seizoen vele rondjes Noord Holland en Zeeland. Gedurende een aantal lange zeildagen komen alle kustnavigatievaardigheden aan de orde.

Kortom

  • Veel zeilmijlen
  • Intensieve navigatie training
  • Maximaal 5 cursisten
  • Nachtzeilen
  • Havens, Sluizen etc...

Voor wie?

De IKC raden wij met name aan voor zeilers die niveau's CWO Zeezeilen II of hoger willen behalen en de kennis van navigatie graag eens in de praktijk willen zien en toetsen. Door het intensieve karakter is het ook een goede cursus om te ervaren waar de eigen grenzen liggen met betrekkking tot vermoeidheid, slaperigheid, concentratie etc. Kennis over je zelf, je eigen grenzen en reakties is erg belangrijk bij het veilig plannen van grotere tochten.

Zeilen met vrouwen

Ga jij of wil jij regelmatig zeilen en zou je graag wat meer zelfstandigheid en/of zelfvertrouwen opbouwen? Komt dat er niet van, of is er vaak iemand anders aan boord die de leiding neemt? In deze cursus kun je je volgende stappen zetten naar het meer zelfstandig schipperen. We besteden aandacht aan tochtvoorbereiding, manoeuvres (zoals man-overboord!) en zeiltrim, maar ook aan communicatie aan boord. Ideaal voor wie vaak met zijn tweeen vaart, het doorvaren van een sluis gezelliger wil maken, meer zekerheid wil opbouwen of gewoon zelf het roer aan boord in handen wil nemen. Women only, met ervaren vrouwelijke instructeur.


Lees ook de cursus informatie en boordkas, routes en andere bijzonderheden

.
Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven