Afronden CWO III of IV
De bekroning op uw zeilkunde en ervaring

Onderstaande cursussen zijn gericht op het afronden van uw CWO 3 of CWO 4 zeezeilen. De niveau's 1 en 2 konden worden afgerond middels een vorderingenstaat en het oordeel van uw instructeur. Niveau's 3 en 4 hebben daarvoor een examen die centraal bij het CWO moet worden aangemeld (net als de APK keuring van uw auto) om het mogelijk te maken dat er een gecommitteerde/controleur mee kan komen. Overigens niet om je te beoordelen maar om te zien of wij het als zeilschool goed doen. De kwaliteit van dit niveau wordt dus op deze wijze nationaal geborgd. Een serieuze aangelegenheid dus en terecht. Bij het behalen van dit examen verkrijg je het predikaat kustschipper (3) of offshore schipper (4), gelijk aan het niveau Yachtmaster. Je hebt daarmee blijk gegeven dat je volledige verantwoordelijkheid kunt dragen voor bemanning en schip tijdens het zeezeilen.

Doelstelling

Je wordt klaargestoomd tot jachtschipper en aan het einde van de cursus wordt een (proef) examen afgenomen. Naar aanleiding van een proefexamen volgt een advies voor het traject tot het afleggen van het examen, na het examen volgt direct de uitslag. Onderdelen die goed onder de loep genomen worden zijn o.a.: POB, veiligheid en noodprocedures, navigatie, regelgeving, maritieme communicatie en tochtvoorbereiding. Je dient tevens te beschikken over parate kennis van de volledige TKN oefenstof.

Let op! Lees ook de cursus informatie.
Beschikbaar / Available Vol / Full Laatste plekje / Last place
Check back regularly for updates!

Status Code Cursusomschrijving Wanneer Aantal Dagen Tijden Prijs Inschrijven
EXP-AFR-24.251 Examen CWO 3/4 ZZ, 2 examendagen voor het behalen van het CWO Examen Zeezeilen III of IV. (alleen examen, zonder examentraining of proefexamen) 7-9-2024 t/m
8-9-2024
2 24 €350 Inschrijven