Theoretische Kustnavigatie TKN
~ veilige navigatie voor iedere zeiler ~
TKN-Certificaat
Wij stomen je klaar voor het TKN Certificaat.
Het TKN-certificaat is een door de overheid erkend Nederlands getuigschrift dat verklaart dat de houder zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op Europese kustwateren, dat tevens recht geeft op het ICC coastal waters en op vrijstellingen van een groot deel van de examenstof van Klein Vaarbewijs 1 en 2.

Voor wie ?
TKN is bedoeld voor de watersporter die verantwoord gebruik wil maken van het getijdewater al dan niet langs de Nederlandse kust. Dan hebben we het over de Waddenzee, de zeearmen zoals de Westerschelde, de Eems, de Noordzee en verder...... Voor de zeiler die de CWO lijn volgt is het dan ook verplichte stof voor het CWO-III niveau (dat is het niveau van zelfstandig schipper onder normale omstandigheden).

Opbouw...
De cursus TKN bestaat uit 9 avonden. In deze avonden komen de volgende onderwerpen aan bod: kaarten, getijden, positie- en koersbepaling, weerkunde, Internationale bepalingen ter voorkoming van Aanvaringen, betonningen en markeringen in het vaarwater en lichten en dagvormen. Ook zullen oude examens worden behandeld.

Uw docent...
De cursus TKN wordt gegeven door een docent met veel ervaring in de praktijk. Dat maakt dat de materie beeldend voor het voetlicht komt en dat de stof beter beklijft. Ook ondersteunt de docent u met het maken van oefenexamens en verschaft handigheidjes voor het maken van de opgaven.

Waar en wanneer...
Al onze TKN cursussen worden gegeven in onze lesruimte op de Dr Lelykade 22 in Scheveningen. Direct voor de deur is voldoende parkeergelegenheid, dit is echter sinds kort helaas betaald parkeren.
Tijdens deze cursus maken wij gebruik van het boek Theoretische Kustnavigatie van Toni Rietveld, de examenbundel, oefenkaarten, passer en plotter. Wanneer je deze nog niet hebt, kan e.e.a. bij ons tijdens de eerste les worden aangeschaft en is ook verkrijgbaar in de meeste (watersport)winkels.

Aanmelding en certificaat
Het examen wordt afgenomen door het watersportverbond op een centrale locatie. (Amsterdam, Rotterdam of Drachten, zie http://www.watersportverbond.nl) U dient vooral niet te vergeten dat u zich zelf een maand voor de examendatum dient op te geven voor het examen. Een formulier daarvoor kunt u via de website van het Watersportverbond downloaden. Het certificaat verkrijgt u na behalen van het examen via de examinerende instantie.

Let op
De cursus start op het moment van de briefing! Lees ook de cursus informatie.

Zeezeilschool Scheveningen zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt op het examen
Beschikbaar Niet meer te boeken Laatste plekje / Last place

Status
Code
Cursusomschrijving
Data
Cursusdagen
Examen*
Prijs
Inschrijven

* Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je altijd de laatste cursusinformatie.
* Subscribe to our newsletter, in order to receive the latest course information.