Meteo voor Zeilers
~ de weerkaart helder gemaakt ~
Voor wie ?
Interpreteren van weerkaarten is niet alleen maar voorbehouden aan meteorologen. Voor zeilers en zeevarenden is het essentieel dat ze het weer kunnen lezen en interpreteren om veilig te kunnen varen. Met een aantal eenvoudige tips en trucs kunt u heel wat informatie aflezen uit een weerkaart of de bekende NAVTEX berichten, vooral over windrichting en windsnelheid. Zo kunt u serieus aan routeplanning doen.

Opbouw...
We beginnen de eerste avond met de basis van de weerkaarten. Allereerst wat is het weer, hoe werken de weersystemen en hoe komen ze uiteindelijk als weerkaart bij ons terecht. In het tweede deel leren we hoe je van een NAVTEX bericht of hele summiere informatie toch nog een redelijk nauwkeurige weerkaart kunt maken. We gaan ook in op de praktijk en behandelen stof waar je als zeiler uiteindelijk mee te maken krijgt. Ook komt er een praktijkcase tijdens deze cursus aan bod.

Waar en wanneer...
Deze cursus wordt gegeven in onze lesruimte op de Dr Lelykade 22 in Scheveningen. Direct voor de deur is voldoende en gratis parkeergelegenheid. Lestijden 19:30 - 22:00

Zeezeilschool Scheveningen
Beschikbaar Niet meer te boeken Laatste plekje / Last place

Status
Code
Cursusomschrijving
Data
Cursusdagen
Examen*
Prijs
Inschrijven

* Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je altijd de laatste cursusinformatie.
* Subscribe to our newsletter, in order to receive the latest course information.