Volvo Ocean Race in Scheveningen
Op de eerste rang tijdens finish en In-Port races
Eind juni staat Scheveningen helemaal in het teken van de Volvo Ocean Race .
De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. In juni 2018 eindigt deze legendarische race voor het eerst in de historie in Nederland. Na 45.000 zeemijlen is Scheveningen de ultieme bestemming.
De Volvo Ocean boten komen aan in Scheveningen op 24 juni en dan varen we ze tegemoet. Ook tijdens de havenraces gaan we het water op om geen seconde van de spannende wedstrijden te missen!

De aankomst belooft voor de zeilers en de tienduizenden toeschouwers een onvergetelijk sportmoment te worden. We vinden het natuurlijk schitterend dat Scheveningen de finishplaats is van dit prachtige evenement. Wereldwijd zullen de ogen van zeilliefhebbers op Nederland zijn gericht als de boten, na negen maanden van intense strijd finishen en aanmeren in de haven van Scheveningen.

Dichterbij kun je niet komen
Speciaal voor de liefhebbers en voor allen die dat een keer meegemaakt willen hebben organiseert de Zeezeilschool tijdens dit fantastische evenement een aantal tochten op de Noordzee om het zeilen op zee zelf mee te maken en zien we de Volvo boten aankomen bij de finish en varen we bij alle in-port races tot vlakbij de startlijn om geen seconde te missen!
Er is een gediplomeerd schipper aan boord om alles in goede banen te leiden, maar je wordt ook aan het werk gezet om te ervaren hoe het zeilen op zee in zijn werk gaat. Daarnaast is er natuurijk voldoende ruimte om foto of film te maken, maar denk erom; de apparatuur kan nat worden, dus zorg voor een goede bescherming.

Race Village
In het daarvoor opgezette Race Village en rondom de haven bruist het daarnaast van de activiteiten en er is voor iedereen van alles te beleven, met in de avond optredens van diverse bekende artiesten. Klik hier voor het programma aan wal zodat je er een volledig dagprogramma van kunt maken.

Op welke boten varen we?
Deze tochten vinden plaats op verschillende boten. We beschikken over Bavaria 38 Match en een vergelijkbare Beneteau First 40.7, beiden echte racers, maar met de luxe en het comfort die de boot ook voor cruising geschikt maakt. Op deze boten varen we met zes deelnemers plus onze schipper.
Daarnaast hebben wij ook twee Farr 45. Ze zijn geschikt voor maximaal 10 deelnemers plus een schipper en first mate van de Zeezeilschool.
Het zijn allemaal spectaculaire boten en geven de echte zeilliefhebber een belevenis die hij niet snel zal vergeten en voor de sportieve zeiler een fantastische ervaring!

In-Port Races donderdag t/m Zaterdag
De starts van de laatste in-port races van de Volvo Ocean Race zijn in de week na de finish. Wil je er zeker van zijn dat je alle boten dichtbij in actie kunt zien, stap dan op een van deze dagen bij ons aan boord. Vanaf een uur voor de eerste boot start, tot een uur na de laatste boot vaar je met ons mee om van zo dichtbij mogelijk alles te zien en mee te maken. Dichterbij kun je niet komen; voor iedereen een unieke belevenis!

Ook mee?
Schrijf je in via onderstaande link om het zelf te ervaren!
Wil je voor meer dan twee mensen boeken? Bel of mail dan even om te kijken of er nog voldoende plaats is op de gewenste datum.

Let op: ondergenoemde tijden kunnen nog aangepast worden op basis van het definitieve Volvo Ocean Race programma.


Onze Farr 45s


Dichterbij kun je niet komen


Jeanne d'Arc, een van onze B38M hier in de Solent tijdens de Fastnet 2013.

Sailingschool Scheveningen
Zeezeilschool Scheveningen leidt al ruim vijftien jaar zeilers op door middel van de meest uiteenlopende cursussen. Van wedstrijdzeilen tot internationale zeiltochten, maar ook theoriecursussen navigatie en marifonie. Voor iedereen hebben wij alle ingredienten om uiteindelijk veilig zelfstandig de zee op te gaan. .


Beschikbaar Niet meer te boeken Laatste plekje / Last place

Status
Code
Cursusomschrijving
Data
Dagen
Tijden
Briefing
Boot
Prijs
Inschrijven

* Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je altijd de laatste cursusinformatie.
* Subscribe to our newsletter, in order to receive the latest course information.