IJspegelraces
~ Op een echte wedstrijdboot serieus knallen en superveel leren! ~
Binnenkort gaat de IJspegel Wedstrijdserie weer van start. Dit jaar zullen wij weer deelnemen met onze snelle Farr 45 die we hebben overgenomen van het SCA Ocean Racing Team. Echt snelle wedstrijdschepen dus en fantastische kennismaking met het wedstrijdzeilen en een super voorbereiding wanneer je bijvoorbeeld een keer op deze boten met ons de Fastnet wilt varen! (zie ook onze Facebook pagina)

Voor de 46e keer worden wedstrijden om de IJspegel Trophy voor de kust van Scheveningen georganiseerd. Veel Nederlandse topzeilers hebben hier hun eerste wedstrijdervaring in het zeilen op zee opgedaan. De IJspegelwedstrijden vormen de ideale voorbereiding op het nieuwe zeilseizoen. Ook voor beginnende zeilers is het dé mogelijkheid ervaring op te doen in wedstrijdzeilen op stromend water. Vanaf half oktober tot begin april worden, om de twee weken op zondag, twee korte baan wedstrijden gevaren. Wedstrijddagen: 16 en 30 okt, 13 en 27 nov, 11 dec in 2016 29 jan, 12 en 26 feb, 12, 25 en 26 maart in 2017 met 11 maart als reserve dag. Totaal 10 wedstrijddagen en 20 wedstrijden. We trainen telkens op de zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd. De eerste start is om 11.30 uur. Er is een winterstop van half december tot eind januari.

Niemand weet wanneer de IJspegel precies is ingesteld. Wedstrijden in de winter werden al gevaren voor de jachthaven werd gebouwd. Daarna in de jaren zeventig werden de wedstrijden met een zekere regelmaat gehouden. Meer informatie is te vinden op http://www.ijspegeltrophy.nl

Wij trainen op zaterdag, voor de wedstrijden die om de week op zondag worden gehouden, zodat er telkens een training is, waarbij de omstandigheden vergelijkbaar zijn aan die tijdens de wedstrijd.

Korting op de Fastnet Race
We zoeken op de Fastnet Race vooral naar goed ingespeelde bemanningsleden.
Deelnemers aan de IJspegelserie 2016/2017 ontvangen daarom een korting van Euro 500,- op de inschrijvingskosten van de Rolex Fastnet Race 2017 (of Euro 250,- bij de halve serie)

Zie hier een korte impressie van een wedstrijddag:


Onze beide Farr 45

Sailingschool Scheveningen
Seasailingschool Scheveningen educates sailors for more than ten years with a wide variety of courses. From racing to international sailing, theory courses but also navigation and VHF. We have all the ingredients for everyone to go to sea on a independent and secure way .


Beschikbaar Niet meer te boeken Laatste plekje / Last place

Status
Code
Cursusomschrijving
Data
Dagen
Tijden
Briefing
Boot
Prijs
Inschrijven

* Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je altijd de laatste cursusinformatie.
* Subscribe to our newsletter, in order to receive the latest course information.