Challenge Cup 2016

een echte prestatie tocht
IJmuiden - Lowestoft UK - IJmuiden. The Challenge Cup bestaat uit 2 trajecten; van Nederland naar Lowestoft aan de oostkust van Engeland en weer terug. Een dubbele race dus met een gezellige avond met heel veel zeilers in Engeland tussendoor.

De te varen afstand is ca 100 a 120 Mijl per traject hetgeen neerkomt op een echte prestatietocht omdat er afhankelijk van schip, bemanning, teamspirit en wind bijna een dubbele 24 uurs race wordt gevaren. Daarnaast zorgt ook de Noordzee altijd voor de nodige verrassingen.
Een wedstrijd zoals de Challenge Cup is een fantastische ervaring voor iedereen die eens wil meemaken hoe het is om als team samen een prestatie neer te zetten, wachten te draaien, af te zien en te genieten en in recordtijd heen en weer naar Engeland te varen.

Voor wie?
Deelname is ook voor wat minder geoefende zeilers, al verwachten we wel dat je enige zee-ervaring (vanaf ongeveer CWO I niveau) hebt en weet wat het zeilen van langere afstanden inhoudt. Hoewel er flink wordt doorgezeild, gaat het toch ook om de gezelligheid. Zelden zul je in zo'n korte tijd bovendien zoveel geleerd hebben.

Programma:
Weekeinde 3 en 4 september: trainingsweekeinde (09:00-17:00u)
Dinsdag 6: boot wedstrijdklaar maken en naar IJmuiden varen
Woensdag 7: start IJmuiden-Lowestoft
Donderdag 8: buffet in de Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club
Vrijdag 9: start Lowestoft-IJmuiden
Zaterdag 10: Aankomst IJmuiden, happy hour en prijsuitreiking
Zondag 11: Boot terugvaren naar Scheveningen

Welke boot; Farr 45 of Beneteau First 40.7?
We varen deze race met twee boten, de ene iets sneller, maar wat spartaanser en de andere met iets meer comfort. Je kunt kiezen.
Het is ook mogelijk als groep in te schrijven, er gaat dan een schipper van ons met jullie groep aan de wedstrijd deelnemen.


Sailingschool Scheveningen
Seasailingschool Scheveningen educates sailors for more than ten years with a wide variety of courses. From racing to international sailing, theory courses but also navigation and VHF. We have all the ingredients for everyone to go to sea on a independent and secure way .


Beschikbaar Niet meer te boeken Laatste plekje / Last place

Status
Code
Cursusomschrijving
Data
Dagen
Tijden
Briefing
Boot
Prijs
Inschrijven

* Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je altijd de laatste cursusinformatie.
* Subscribe to our newsletter, in order to receive the latest course information.