CAM Race op de Beneteau First 40.7
Colin Archer Memorial Race
Een unieke ervaring.
Samen met het team vaar je 365 Zeemijl naar Noorwegen.
Door de overwegende windrichting is dit een race waarin traditioneel veel gespinakerd wordt. Het idee om deze race te organiseren ontstond in het jaar 1980. In 1982 werd de race voor het eerst georganiseerd. Er verschenen toen 7 schepen aan de start en uiteindelijk haalde slechts 1 de finish. In het jaar 2008 kende het grootste aantal deelnemers; er kwamen 120 schepen aan de start en 112 schepen haalden reglementair de finish. De editie 2012 ging van start met 72 deelnemers.

Om mee te doen is het niet nodig om een top-wedstrijdzeiler te zijn. We zeilen allemaal voor ons plezier en het wedstrijdelement geeft een extra uitdaging. Onder leiding van een ervaren wedstrijdzeiler kan iedereen zijn steentje bijdragen om de boot zo hard mogelijk naar de finish te sturen.

De C.A.M.R. wordt om de twee jaar gezeild. De startplaats is Lauwersoog en de finish nabij het Noorse Larvik. De afstand is ongeveer 365 zeemijl. In tijd doet men er in het algemeen 2 tot 5 dagen over om de afstand te overbruggen. Dit natuurlijk afhankelijk van het weer en het schip waarmee gevaren wordt.

De klassen waarin wordt gezeild zijn: IRC, ORC, Multihulls, Dual Handed en SW (vrije klasse), met een minimum romplengte van 7.50 meter in te delen per groep op basis van het SW handicapcijfer.

In de week voor de start arriveren de deelnemers in Lauwersoog, waar de aangekondigde keuring op uitrusting en vooral veiligheid zal worden uitgevoerd. Op donderdagavond wordt er gezamenlijk gegeten waaraan vrijwel alle deelnemers, familie, belangstellenden, vrijwilligers en bestuursleden aan deelnemen. Vrijdag worden alle schepen naar de buitenhaven verhaald. Zaterdagochtend vindt eerst de briefing plaats, waar de laatste wijzigingen worden doorgegeven, en wordt de weersverwachting besproken. Daarna begeeft iedereen zich naar zijn of haar schip waar afscheid wordt genomen van familie, vrienden en belangstellenden. Hierna vindt de start plaats, altijd een spannend moment voor de deelnemers en tevens een schitterend gezicht voor de toeschouwers.

Dan zeilen de deelnemers hun wedstrijd. Eenmaal in Larvik vindt een warm onthaal plaats en kan men zich heerlijk opfrissen en uitrusten en kan men genieten van de mooie Noorse kust.
Na enkele dagen vindt de Parade of sail plaatst, waarmee een eerbetoon wordt gegeven aan Colin Archer, die in Larvik begraven ligt. Als laatste wordt er nog gestreden om de Martin Loos prijs. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats en de gezamenlijke barbecue.

Voorafgaand aan de race organiseren wij twee trainingsweekeinden 18/19 juni en 2/3 juli vanuit Scheveningen, waarin de deelnemers elkaar goed leren kennen en zorgen we dat iedereen goed voorbereid aan de start verschijnt.

Internationale Zeilreis
Na de CAM Race varen we terug via de Scandinavische wateren. We doen dat in vier weken, verdeeld over diverse etappes, zodat we al zeilend de tijd hebben om veel mooie plekjes en bezienswaardigheden kunnen bezoeken. Wanneer je deelneemt aan de CAM en je wilt nog een weekje heerlijk nagenieten tijdens een rustige tocht, dan ontvang je daarop van ons 35% korting. Meer informatie bij de Internationale Reizen


CAM Race werd in 2014 gevaren op de Grace O'Malley in de kleuren van het Volvo Ocean Race Team van SCA

Sailingschool Scheveningen
Seasailingschool Scheveningen educates sailors for more than ten years with a wide variety of courses. From racing to international sailing, theory courses but also navigation and VHF. We have all the ingredients for everyone to go to sea on a independent and secure way .


Beschikbaar Niet meer te boeken Laatste plekje / Last place

Status
Code
Cursusomschrijving
Data
Dagen
Tijden
Briefing
Boot
Prijs
Inschrijven

* Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je altijd de laatste cursusinformatie.
* Subscribe to our newsletter, in order to receive the latest course information.